Telefon: 0736 414 875

Test de efort EKG

Ce este testul EKG de efort?

Testul de efort EKG, cunoscut și ca test de efort cardiac sau test de stres, este o procedură medicală care evaluează modul în care inima funcționează atunci când este supusă unui efort fizic. În timpul testului, activitatea electrică a inimii este monitorizată prin intermediul electrocardiogramei (EKG), în timp ce pacientul se angajează într-o activitate fizică, de obicei mers pe o bandă rulantă sau pedalat pe o bicicletă statică.

Astfel, in cardiologie, testarea la stres presupune evaluarea aparatului cardiovascular in conditii de suprasolicitare. Scopul unui astfel de test de efort este de a depista si diagnostica afectiuni cardiace ascunse la examenele clinic si paraclinic, efectuate in repaus sau la evaluarea capacitatii functionale a pacientului.

Testul de efort EKG este adesea recomandat în următoarele situații:

  • Evaluarea simptomelor care pot indica boli de inimă, cum ar fi durerile în piept sau dispneea (dificultatea de a respira).
  • Determinarea nivelului adecvat de exerciții fizice pentru pacienți cu boli cardiace cunoscute.
  • Monitorizarea inimii după un atac de cord sau intervenție chirurgicală cardiacă.
  • Evaluarea eficacității tratamentelor pentru boli de inimă.

Cum se face acest test de efort?

Procedura începe cu atașarea electrozilor pe pieptul pacientului. Pacientul apoi începe să meargă pe banda de alergat sau să pedaleze pe bicicleta statică, cu intensitatea exercițiului crescând treptat. În timpul testului, sunt monitorizate ritmul cardiac, tensiunea arterială și respirația. Testul de efort continuă până când pacientul atinge un nivel specific de efort, apare simptomatologia, sau apar semne pe EKG care indică o problemă cardiacă.

Test de efort pret

Pretul testului de efort este listat in pagina de Servicii si preturi CardioSuport si difera in functie de medicul cardiolog ales.

Avem grijă de inima ta!

Scroll to Top