Telefon: 0736 414 875

Indice glezna brat

Testul indice glezna brat (IGB) este o procedură noninvazivă utilizată pentru a identifica boala arterială periferică, o condiție comună în care arterele care transportă sângele către membre se îngustează, adesea datorită acumulării de plăci aterosclerotice.

Rolul indicelui glezna brat

Unul dintre serviciile cheie pe care le oferim la CardioSuport este testul indice glezna brat (IGB), o procedura esentiala si neinvaziva ce joaca un rol crucial in detectarea precoce a bolii arteriale periferice si evaluarea riscului de complicatii cardiovasculare. Boala arteriala periferica este o afectiune in care arterele periferice, in special cele care iriga membrele inferioare, se ingusteaza si se rigidizeaza din cauza acumularii de placi aterosclerotice. Aceasta ingustare restrictioneaza fluxul sanguin catre membrele inferioare si poate fi un indicator al aterosclerozei sistemice, afectand sanatatea cardiovasculara la un nivel mai extins.

Masurare indice glezna-brat pret

Pretul acestei investigatii poate fi verificat in pagina noastra de Servicii si preturi CardioSuport. Acesta poate diferi in functie de medicul la care va programati.

Cum se face testul IGB?

Procedura compară tensiunea arterială măsurată la nivelul gleznei cu cea măsurată la nivelul brațului. Pentru a realiza acest lucru, se folosește un dispozitiv Doppler ultrasonic și un manșon de tensiune arterială pentru a detecta primele unde de puls și pentru a măsura tensiunea arterială în aceste zone. Indicele se calculează apoi prin împărțirea tensiunii arteriale sistolice de la nivelul gleznei la cea a brațului.

Indice glezna brat calcul / interpretare

Un rezultat IGB normal este, in general daca valorile obtinute sunt intre cuprinse intre 0,9 și 1,3. IGB > 1,3 sugerează rigiditate arterială, iar IGB<0,9 indică boala arterială periferică.

Unde se face IGB?

Aceasta investigatie se face in cabinetul nostru de cardiologie CardioSuport.

Avantajele testului

Avantajul principal al testului indice glezna brat este dublu. In primul rand, identifica pacientii care prezinta semne de boala arteriala periferica, o condiție care adesea ramane nediagnosticata din cauza simptomelor subtile sau inexistente in stadiile incipiente. In al doilea rand, indicele glezna brat anormal poate fi un semn de alarma pentru riscul crescut de evenimente cardiovasculare adverse, cum ar fi infarctul miocardic si accidentul vascular cerebral. Acest lucru se datoreaza faptului ca ateroscleroza nu se limiteaza doar la arterele periferice, ci este adesea o manifestare a unei probleme sistemice, indicand o posibila boala arteriala coronariana, carotida sau renala.

La CardioSuport interpretarea rezultatelor testului indice glezna brat se face in contextul unei evaluari cuprinzatoare a sanatatii fiecarui pacient. Lucram indeaproape cu pacientii nostri pentru a intelege rezultatele in contextul starii lor generale de sanatate, istoricului medical, factorilor de risc si simptomelor actuale. Aceasta abordare holistica ne permite sa formulam planuri de ingrijire personalizate, care pot include recomandari pentru modificari ale stilului de viata, tratamentului medicamentos sau, daca este necesar, optiuni de interventie chirurgicala.

Prin angajamentul nostru de a oferi ingrijiri cardiologice de calitate superioara, incurajam pacientii care prezinta factori de risc pentru boala arteriala periferica sau boli cardiovasculare sa considere testul indice glezna brat ca pe o componenta esentiala preventiva a sanatatii lor.

Avem grijă de inima ta!

Scroll to Top