Telefon: 0736 414 875

Holter EKG

Holter EKG (ECG) - Ce este?

Holterul EKG, cunoscut  si ca monitor Holter sau monitorizare ambulatorie a electrocardiogramei, este o investigatie ce permite inregistrarea continua a traseului EKG un timp mai indelungat.

Practic, este vorba despre un dispozitiv medical utilizat pentru a înregistra continuu activitatea electrică a inimii pentru o perioadă extinsă, de obicei 24 până la 48 de ore, în timp ce pacientul își desfășoară activitățile zilnice. Acest dispozitiv este compus dintr-un mic aparat cu baterii care inregistreaza propriu zis activitatea inimii, conectat prin cabluri de mai mulți electrozi atașați pe pieptul pacientului. 

Scopul montarii unui Holter EKG este de a detecta aritmii sau alte anomalii ale ritmului cardiac, care s-ar putea să nu apară în timpul unui EKG standard efectuat în cabinetul medicului. Rezultatul va include detalii despre ritmul cardiac în timpul perioadei de monitorizare, inclusiv prezența oricăror bătăi neregulate ale inimii (aritmii), variații ale ritmului cardiac și orice corelație între simptomele pacientului și modificările în activitatea electrică a inimii. De asemenea, pot fi identificate episoade de tahicardie (ritm cardiac rapid) sau bradicardie (ritm cardiac lent). Interpretarea acestor date ajută la stabilirea unui diagnostic precis și la planificarea tratamentului adecvat, dacă este necesar.  

Monitorizare Holter EKG pret

Pretul pentru monitorizare Holter ECG 24 ore este 200 lei. Lista completa de servicii si preturi CardioSuport Timisoara poate fi consultata in pagina dedicata de pe site. 

Avem grijă de inima ta!

Scroll to Top