Telefon: 0736 414 875

Ecografie Doppler

Ecografie Doppler vasculara, Doppler venos si de carotide la CardioSuport Timisoara.

Ce este ecografia Doppler?

Ecografia Doppler este un examen medical al vaselor sanguine, neinvaziv, nedureros, cu două dimensiuni, cu ultrasunete, care explorează fluxurile de sânge intracardiac și intravascular. Se bazează pe un fenomen fizic de ultrasunete: efectul Doppler. Este adesea poreclit ecou Doppler.

Ecografia Doppler vasculară se realizează atât pentru sistemul arterial periferic (ecografia Doppler arterială), cât și pentru sistemul venos periferic (ecografie Doppler venoasă). Ecografia Doppler arterială oferă informații despre starea arterelor, iar Doppler-ul venos despre starea venelor. Aceasta investigatie se face pentru membrele inferioare cel mai frecvent, insa se poate recomanda in anumite cazuri si pentru membrele superioare.

Totodata, la CardioSuport efectam si ecografie Doppler de carotide, esențială în identificarea îngustărilor sau blocărilor care pot crește riscul de accident vascular cerebral.

 

Cat costa o ecografie Doppler?

In momentul de fata avem urmatoarele tarife:

  • Pret ecografie Doppler vasculara: 200 RON / membru
  • Pret ecografie Doppler venos membre inferioare sau superioare: 250 RON / membru
  • Pret ecografie Doppler carotide: 200 RON
Preturile pentru diferitele tipuri de investigatii se regasesc mereu in lista dedicata din pagina Servicii si preturi si pot diferi in functie de medicul la care efectuati programarea.

Ecografia Doppler vasculara arteriala

Ecografia Doppler vasculara arteriala este o procedură avansată folosită pentru a investiga integritatea sistemului circulator în membre. Această examinare non-invazivă captează imagini dinamice ale arterelor, evaluându-le pentru a detecta orice semne de boală vasculară periferică, precum ateroscleroza sau alte forme de blocare arterială.

 

Prin identificarea zonelor cu flux sanguin redus sau restricționat, Doppler-ul vascular arterial este instrumentul perfect pentru planificarea unei abordări terapeutice personalizate. Este indicată pentru pacienții care prezintă simptome cum ar fi dureri la mers, crampe musculare sau oboseală în membre, care ar putea fi semne ale unei circulații deficitare.

 

Doppler venos membre inferioare sau superioare

Ecografia Doppler venos este o tehnică inovatoare și complet sigură utilizată pentru a examina venele, în special pentru detectarea trombozelor venoase profunde (TVP). Procedura folosește unde sonore pentru a evalua viteza și direcția fluxului sanguin în vene, oferind imagini clare și detaliate care ajută la identificarea cheagurilor de sânge sau a incompetenței valvulare, condiții care pot avea consecințe grave dacă nu sunt tratate.

 

Această investigație este deosebit de importantă pentru pacienții cu umflături la nivelul membrelor, dureri, sensibilitate sau culoare roșiatică a pielii, care sunt simptome comune ale TVP. Ecografia Doppler venos este, de asemenea, folosită în monitorizarea eficacității tratamentului pentru diverse afecțiuni venoase.

Ecografia Doppler carotide

Ecografia Doppler carotidiană este o investigație esențială și neinvazivă care utilizează tehnologia ultrasonică pentru a evalua circulația sângelui în arterele carotide, structuri vitale responsabile de transportul sângelui oxigenat de la inimă la creier. Procedura ajută la identificarea oricăror anomalii precum îngustări (stenoze) sau alte obstrucții care ar putea predispune la condiții serioase, inclusiv accidente vasculare cerebrale.

Această metodă de diagnostic este recomandată pentru persoanele care au factori de risc cardiovasculari, simptome ale unor posibile tulburări circulatorii sau antecedente de probleme cerebrovasculare. Ecografia Doppler oferă o evaluare în timp real și imagini detaliate, permițând medicului să observe orice modificări ale fluxului sanguin, structuri vasculare anormale sau plăci care ar putea restricționa circulația.

Avem grijă de inima ta!

Scroll to Top