Telefon: 0736 414 875

Ecocardiografie

Ecocardiografia, adesea cunoscută și sub denumirea de "ecografie cardiacă" sau "ecocord", este o investigație neinvazivă fundamentală în cardiologie, care folosește unde sonore pentru a crea imagini detaliate ale inimii.

Ce este o ecocardiografie?

Ecografia cardiaca este una dintre cele mai importante tehnici noninvazive de a diagnostica si a urmari bolile de inima. Această tehnică imagistică ne permite să vizualizăm structura și funcționarea inimii în timp real, oferind informații valoroase despre dimensiunea și forma inimii, mișcarea și grosimea peretelui său, funcționarea valvelor cardiace, precum și măsurarea debitului cardiac. Această procedură (numita adesea si ecocord) este crucială pentru diagnosticul și managementul unei game largi de afecțiuni cardiace, de la boli congenitale la afecțiuni ale valvelor inimii și boli ale miocardului. Ecocardiografia este adesea recomandată pacienților care prezintă simptome precum dispnee, dureri toracice, oboseală inexplicabilă, edeme ale extremităților sau palpitații, semne care pot indica o problemă la nivelul inimii.

Pret ecografie cardiaca

La CardioSuport ecocardiografia are un pret variabil in functie de medicul la care alegeti sa faceti investiatia. Pretul variaza intre 200-250 RON.

Ecografie cardiaca gratuita?

La CardioSuport ecocardiografia nu se poate realiza gratuit cu bilet de trimitere in acest moment, aceasta nefiind decontata in baza contractului cu CNAS. 

Pregatirea pacientului pentru ecografie cardiaca

Ecocardiografia nu necesită o pregătire specială și nu implică nici restricții alimentare. În general, ecocardiografia este o procedură rapidă, nedureroasă și fără riscuri, care nu necesită pregătiri specifice complexe, făcând experiența cât mai ușoară și confortabilă pentru pacient. 

Aceasta este o investigatie cu acces facil, care se poate realiza la patul pacientului si este nedureroasa  

În timpul procedurii, pacientul este așezat confortabil pe o masă / un pat, în timp ce un dispozitiv este plasat pe piept. Acesta emite unde sonore de înaltă frecvență care „citesc” ecourile returnate de structurile cardiace și le transformă în imagini video, oferindu-le medicilor o perspectivă clară și directă asupra modului în care funcționează inima.

Pentru lista completa de servicii CardioSuport verifica pagina dedicata.

Avem grijă de inima ta!
Scroll to Top